Serverruimte Koninklijke Drukkerij Em. de Jong opgeleverd.

Eind 2018 heeft Koninklijke Drukkerij Em. de Jong uit Baarle Nassau de opdracht verleend aan All-Rack B.V. voor het realiseren van een tweede (redundante) serverruimte.

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is een familiebedrijf dat in het jaar 1906 is opgericht. Inmiddels staat het bedrijf onder de bezielende leiding van de vierde generatie. Samen met haar dochterbedrijven behoort het bedrijf tot de grootste spelers op de Europese markt voor retaildrukwerk. Er zijn vestigingen in diverse Europese landen en die combinatie met de mentaliteit van een familiebedrijf maakt hun uniek. Koninklijke Drukkerij Em. de Jong staat garant voor een totaalpakket van opmaak, drukwerk en logistiek. CO2 neutraal, als integraal onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Bij het opmaken, fabriceren en distribueren van het drukwerk speelt ICT een cruciale rol. Om te voorkomen dat er een verstoring in het proces ontstaat heeft het bedrijf ervoor gekozen de benodigde hardware redundant aan te schaffen en op te stellen in een tweede serverruimte aan de andere kant van het bedrijfspand. Hierdoor kan het bedrijf een nog grotere garantie aan haar klanten bieden als het gaat over het op tijd bezorgen van het juiste hoogwaardige drukwerk.

Na een zorgvuldig selectieproces heeft Koninklijke Drukkerij Em. de Jong gekozen voor het bedrijf
All-Rack voor het realiseren van deze tweede serverruimte. Er is voor All-Rack gekozen vanwege het hoge kennisniveau en de ervaring op dit gebied. Na een grondige inventarisatie heeft All-Rack ervoor gekozen om de meest passende en efficiƫnte oplossing die op dit moment verkrijgbaar is op de markt aan te bieden aan de Koninklijke Drukkerij. Er is gekozen voor een zogenaamde Inverter In-Row airconditionerconfiguratie waarbij de koelunit tussen de racks staat opgesteld en de warme en koude zijden fysiek gescheiden zijn van elkaar. Hierdoor werkt de koelinstallatie het meest energie efficiƫnt wat aansluit bij de duurzame visie van het Brabantse familiebedrijf. Uiteraard is er een UPS in de configuratie opgenomen om stroomuitval als eerste op te vangen waarna de generator verder de stroomvoorziening zal verzorgen. Ook is de ruimte voorzien van een aspiratie branddetectiesysteem en een blusgasinstallatie op basis van een Inert gas. All-Rack heeft ook de glasvezelverbinding van de eerste serverruimte naar de tweede serverruimte verzorgd.
Door de inzet van de projectleider van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong en de projectleider van All-Rack is het realisatie traject soepel verlopen en binnen de gestelde periode uitgevoerd. De ruimte is inmiddels in gebruik genomen.

Serverruimte Koninklijke Drukkerij Em. de Jong opgeleverd

Serverruimte Koninklijke Drukkerij Em. de Jong opgeleverd
Serverruimte Koninklijke Drukkerij Em. de Jong opgeleverd
Serverruimte Koninklijke Drukkerij Em. de Jong opgeleverd
Serverruimte Koninklijke Drukkerij Em. de Jong opgeleverd
Serverruimte Koninklijke Drukkerij Em. de Jong opgeleverd Serverruimte Koninklijke Drukkerij Em. de Jong opgeleverd Serverruimte Koninklijke Drukkerij Em. de Jong opgeleverd Serverruimte Koninklijke Drukkerij Em. de Jong opgeleverd