NEP opent buitengewoon broadcast datacenter op Media Park

NEP heeft de bouw en het inrichten van haar nieuwe datacenter op het MediaPark afgerond. Het is niet alleen voorzien van de gebruikelijke IT- en storage apparatuur, maar is tevens geschikt voor broadcast installaties. Een 700 m2 grote ruimte biedt plaats aan ruim driehonderd 19” racks.

De dienstverlening van NEP wordt in Nederland gefaciliteerd vanuit eigen moderne datacenters, die het hart vormen van het mediatechnologiebedrijf. De complete dienstverlening draait op technologie en apparatuur die in het datacenter gecentraliseerd zijn en maken onder meer Centralized Production, postproductie, Augmented Reality, OTT content distributie en playout diensten mogelijk. Het succes van deze diensten en de wens om op het gebied van streaming en Centralized Production een steeds grotere rol te gaan spelen, genereerde bij NEP een toenemende vraag naar aanvullende capaciteit in het datacenter.

Honderd procent uptime
Bakker: “Aan alle mogelijke risico’s die de technische installaties van de datacenters automatisch moeten kunnen opvangen, is gedacht. Zoals de nieuwe aansluiting op het 10 kV hoogspanningsnet van Nederland met een capaciteit van bijna 3 Megawatt en de redundante noodstroom- en koelinstallaties van NEP zelf. We kunnen ons niet veroorloven om op zwart te gaan, dus we streven honderd procent uptime na. Daarbij wordt nergens in de keten vertrouwd op enkelvoudig uitgevoerde apparatuur. We bouwen een datacenter dat eigenlijk niet kapot kan.”

Het inrichten van het datacenter gebeurt in verschillende fases, waarbij uiteindelijk meer dan driehonderd nieuwe 19” racks zullen worden geplaatst. Deze nieuwe racks komen bovenop de ruim driehonderd racks die NEP in Nederland reeds in gebruik heeft voor haar nationale en internationale managed services.

Bron: NEP/BM

1 e kwartaal 2019
All-Rack B.V. heeft voor dit datacenter de 19”racks, PDU’s, containmentsystemen en gotensystemen geleverd.

NEP Project

NEP Project
NEP Project
NEP Project
NEP Project
NEP Project
NEP Project
NEP Project
NEP Project
NEP Project NEP Project NEP Project NEP Project NEP Project NEP Project NEP Project NEP Project