betrouwbaar Verpleeg Oproep Systeem de zorgcircel

Hoge beschikbaarheid voor VOS

De Zorgcirkel Purmerend

De Zorgcirkel werkt continue aan innovatie. Slimme digitale zorg is één van hun beloftes aan de cliënten en hun naasten. Een betrouwbaar Verpleeg Oproep Systeem (VOS) in combinatie met een continue stroomvoorziening is hierbij cruciaal.
De Zorgcirkel is specialist in ouderenzorg, -behandeling en -revalidatie. Ze bieden met ruim 4000 medewerkers en 1400 vrijwilligers persoonsgerichte zorg aan ruim 7500 cliënten. De Zorgcirkel is actief in Zaanstreek-Waterland, Purmerend, Edam-Volendam, Alkmaar, Heiloo-Egmond en omstreken.

Vorig jaar is binnen De Zorgcirkel het programma “Grip op VOS” van start gegaan. Projectleider Bas Klinkenberg, met 18 jaar ervaring in zorgdomotica, had de uitdaging het VOS op een zo hoog mogelijke beschikbaarheid te krijgen op de diverse locaties. Bas is voor dit project ingehuurd door De Zorgcirkel.

Stroomuitval

Helaas komen stroomuitval en netspanningsfluctuaties nog steeds regelmatig voor in Nederland. Ook onbedoelde uitschakeling of schade bij werkzaamheden zijn een risico voor de continuïteit van het VOS en andere kritische systemen. Netspanningsfluctuaties kunnen zelfs schade aanrichten aan de apparatuur.

Programma van eisen

Na een inventarisatie op 23 locaties werd duidelijk dat 46 nieuwe noodstroomvoorzieningen moesten worden geïnstalleerd. De Zorgcirkel wilde nadrukkelijk voor vele jaren worden ontzorgd, dus een monitoringsysteem van de noodstroomvoorzieningen (UPS) en een servicecontract waren onderdeel van het Programma van Eisen. Ook alle overige eisen zoals autonomietijd, By-pass schakelaars en een heldere Total Cost of Ownership werden hierin opgenomen.

Gezien de grote variatie aan locaties, ICT kasten, installatieruimte en vermogens was er behoefte aan een zeer flexibel en creatief team van monteurs.

Specialist in noodstroomsystemen

Vanwege het vitale belang van de systemen voor de beschikbaarheid van de dienstverlening, heeft De Zorgcirkel er bewust voor gekozen offertes op te vragen bij specialisten in noodstroomvoorzieningen en niet bij ICT-netwerk-leveranciers, waarvoor UPS-systemen niet tot hun voornaamste activiteiten behoren.

Uit drie aanbieders heeft All-Rack B.V. gevestigd op Schiphol-Rijk het vertrouwen gekregen van De Zorgcirkel. Dit bedrijf heeft alle kennis en ervaring in huis en levert de oplossingen van APC, een topmerk van Schneider Electric. Een absolute A-fabrikant die wereldwijd zijn producten levert en excellente service kan verlenen.

Uitvoering

Het gehele project is naar volle tevredenheid van De Zorgcirkel uitgevoerd. Alle UPS’en zijn inmiddels in bedrijf genomen. Ondanks de installatietechnische en planmatige onvoorziene omstandigheden en niet te vergeten de corona maatregelen, zijn de levering en uitrol soepel verlopen.

Dit dankzij behulpzame medewerking van de Technisch Facilitair medewerkers van de diverse locaties en de afstemming met de afdeling ICT. De ervaring van medewerkers van All-Rack met zorgomgevingen heeft bijgedragen aan een goede afstemming met de zorgmedewerkers op de afdelingen om het zorgproces zoveel mogelijk ongehinderd voortgang te laten vinden.

Voor de komende jaren is De Zorgcirkel volledig ontzorgd met beheer en monitoring van de noodstroomvoorziening en een serviceovereenkomst.

Wilt u meer weten? Neem contact op met Frank de Kruijf, Projectleider bij All-Rack, via 06-51136832 of met Bas Klinkenberg via telefoonnummer 06-22500860. Beiden kunnen u van advies voorzien of vragen beantwoorden als u dergelijke projecten overweegt binnen uw organisatie.

betrouwbaar Verpleeg Oproep Systeem